
1 ч.ч. пресен портокалов сок
1/2 ч.ч. зехтин
1 ч.ч захар
1 ч.л. хлебна сода
200 гр. едро натрошени орехи
150 гр златна стафида
кората на 1 лимон накълцана на ситно
1 к.л. канела
2 ч.ч брашно
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Приготвянето е много лесно, даже не е необходимо да ползвате миксер.
В подходящ съд сипвам портокаловият сок, олиото, захарта и содата- бъркам докато захарта се стопи. Добавям ядките и стафидите и кората от лимон, канела и бавно сипвам брашното, като не спирам да бъркам с лъжица. Получава се гъста смес.
Сипва се в продълговата форма с поставен пергамент и е готово за печене. Печем на 180 С за 30 минути отдолу и после включваме и горният реотан за да се доопече. През това време се е надигнало достатъчно добре. Печем до готовност хубаво да се зачерви.
След като е готов вадим от фурната и ръсим с пудра захар.
Сега вече можем да почакаме малко докато се охлади и тогава да режем.
Радвам се, че споделих тази рецепта с Вас!
Поздрави от Гърция!
Ротондата Свети Георги
Храма на Зевс
Светът е прекрасен, само трябва да се обичаме, както обичаме себе си!
Трябва да прощаваме всеки ден и да благодарим за това, че ни има, че сме живи!
Няма коментари:
Публикуване на коментар