Така ден след ден аз се възстановявах, научих се да ползвам и лявата ръка, разбрах нещо важно за живота, че всичко е от значение в този ден. Всеки ден е една борба за живот и не трябва да униваме каквото и да се случи.
Ходих и на физиотерапия за раздвижване, защото през това време мускулите ми бяха отслабнали. Сега съм добре и продължавам да пиша и да споделям Кулинарни идеи с вас. Благодаря, че ме подкрепяхте и бяхте до мен, благодаря на близките, че ми помагаха и ме развеселяваха, когато ми беше тъжно и се чувствах безпомощна. Пожелавам ви, бъдете живи и здрави!
Сега нещо и за тортата да кажа, тя истински афродизиак. Кардамона и придава невероятен аромат и вкус, а морковите с канела са допълнение за да стане изящен кейк. Мечтаех един ден да го направя, но ето, че се случи.

Продукти:
за блата:
3/4 ч.ч. захар Сладея
3/4 ч.ч. кафява захар Сладея
4 яйца
4 ч.ч. настъргани моркови
3 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. кардамон пудра
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. сол
1 с.л. настъргана кора от портокал
3/4 ч.ч. олио

1 с.л. хлебна сода
за крема:
1/2 ч.ч. краве масло
450 гр. маскарпоне
2 ч.ч. пудра захар
10 капки ванилия
!!! 1ч.ч.=200 мл.
Начин на приготвяне:
Започваме с направата на блата. Първо ще настържа морковите след това ги изцеждам с ръка от сока им и премервам 4 чаши.
В дълбока купа разбивам яйцата със захарта с помощта на миксер, после започвам да добавям другите съставки. Накрая слагам морковите и разбърквам с лъжица до еднородна смес.
Включвам фурната да загрее на 180 С. През това време си приготвям формата, мажа я с олио и застилам пергамент. Сега вече сипвам сместа за да изпека. Пече се около час- проверете с дървен шиш преди да я извадите от фурната.
После трябва да изстине напълно и тогава да разделите блата на 2 равни части с нож или конец, както ви е удобно.
Пригответе си крема от споменатите съставки. Маслото трябва да е омекнало при стайна температура.
Сега идва ред да сглобим кейка, разпределете крема между двата блата , отгоре и в страни, навсякъде да се покрие добре. Този кейк не се сиропира! След като сте омазали кейка от всички страни приберете в хладилник поне за 2 часа, а после се насладете на неустоим вкус.
Ароматите се преплитат много деликатно, ухае чудесно!
Добър апетит от мен! Желая ви много положителни емоции и Бог да ви пази!
Няма коментари:
Публикуване на коментар