Това са Сладките Меденки на Мама от моето детство
Тези меденки се правеха на празник и без празник. Мама много ни угаждаше, а сега вече прави на внуци. Но тази рецепта си я записвам, за да остане и за поколения. Хубаво е да запазиш аромат от детството и да го носиш в сърцето си.
Продукти:

2 яйца
2/3 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 к.ч. разтопен мед
1 1/2 ч.л. хлебна сода
1 ч.л. канела
брашно колкото поеме
Сладко за слепване и 80 гр. черен шоколад за заливка
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното около килограм. Правим си кладенче и добавяме яйцата, захарта и др. продукти.

После объркваме леко с лъжица и като се сгъсти доомесваме на ръка до получаване на тесто.

След това разделям на три части и разточвам с дебелина на листа 3-4 мм. С малка чашка изрязваме.

Фурната да бъде бъде предварително загрята на 180°С. Изрязаните тестени кръгчета се слагат в тава покрита с пергамент и след това печем. За 10-15 минути са готови изпечени.
След като се охладят се слепват две по две със домашно сладко по ваш избор.

И накрая идва ред на глазурата. На водна баня се разтопява черният шоколад до течно състояние. После потапяме слепените бисквитки в шоколада и после я оставяме върху пергамент. Изчаква се толкова колкото шоколада да не цапа.

Вкусни и ароматни са Сладките Меденки на Мама.
Добър Апетит!

Няма коментари:
Публикуване на коментар