Как да сготвим Домашен петел с Кисело зеле и Ориз?
Най-добрият вариант да се сготви домашен петел е с кисело зеле, понеже тази птица има сравнително жилаво месо. От моят опит, който имам до момента е, че най-вкусно се получава когато се сготви с кисело зеле. Тогава месото увира добре и става много вкусно, пръстите да си оближеш!
Продукти:

1 кг. месо
1 с.л червен пипер
олио
1 к.ч. ориз
1 бр. кисело зеле
вода
Начин на приготвяне:
В подходяща тенджера сипваме мазнина колкото да се покрие дъното. След това добавяме месото от домашният петел и запържваме до леко зачервяване. После добавяме киселото зеле и червеният пипер. Разбъркваме добре, добавяме около 500 мл. вода. Оставяме на котлона да заври около 40 минути. След като месото започне да увира се поставя и ориза.

Оставяме за още 10 минути да уври след което преместваме ястието в тава и запичаме на фурна. Фурната да е предварително загрята на 200°С, печем докато получим желано зачервяване на ястието. След това ястието е готово за консумация. Може да добавите смлян черен пипер и да предложите люти чушки.
Добър Апетит!

Няма коментари:
Публикуване на коментар