Памук хлебчета с Магданоз и Сирене
Това ми е втори опит на тези Памук хлебчета с Магданоз и Сирене. За да ви се получи от раз, тук ще ви издам тайната и така ще ви станат любими и на вас. Преди време бях гледала видео с въпросните хлебчета и уж всичко бях изпълнила както трябва, но нещо ми убягваше, защото резултата не беше такъв какъвто трябваше. Но аз, не се отказах и продължих да търся и сега вече знам какво е нужно да се направи. Така, че следете внимателно стъпките и ще успеете.Продукти:
120 мл. топла вода

12 гр. жива мая
3 ч.л. захар
3/4 ч.л. сол
4 ч.л. сухо мляко
1 яйце
250 гр. брашно
42 гр. краве масло
2 с.л. Магданоз
100 гр. сирене
1 яйце за намазване отгоре
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в купа. Сложете маята да втасва с част от водата. После направете кладенче в брашното сипете маята, остатъка от вода, сухо мляко, сол, захар, мекото масло и яйцето. С помощта на лъжица леко омесете и сипете накълцания пресен магданоз.

Продължете да бъркате, може да ви се стори, че е рядко, НО НЕ ДОБАВЯЙТЕ брашно. Ето тук е тайната- в бъркането. Бъркането на ръка продължава около 15 минути. Ако използвате миксер може и за по кратко време, но вие си решете. Аз го направих комбинирано. Когато консистенцията започне да се събира и придобива хубав жилав вид значи е готова. Омазнете купа и оставете да втасва около 40 минути. Тестото удвоява обема си.
След това сипете тестото на набрашнена повърхност и съвсем леко го напудрете с цел да не ви лепне.

Разделете на топки с големина на малка ябълка 11 или 12 части, както намерите за добре, това не е толкова важно. После всяка топка се разточва, ръси се сирене и се завива на ролка.


Получените ролки се подреждат в омаслен съд. Покрийте с найлон и оставете за още 20 минути да втасат. След това намажете с разбитото яйце и може да печете.
Хубаво е да загреете фурната предварително на 175°С. Печем при същата температура за 20 минути.

Хубаво е да изчакате малко да се охладят и тогава да консумирате. А резултата е повече от виден, хубави пухкави малки бомбички.
Добър Апетит!

До нови срещи и безброй сбъднати желания!

Няма коментари:
Публикуване на коментар