Продукти:

200 гр. захар
200 гр. масло (размекнато)
240 мл. прясно мляко
2 ванилии
375 гр. брашно
1 бакпулвер
щипка сол
за какаовата смес:
3 с.л. какао
50 мл. прясно мляко
1 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Първо започнете с какаовата смес. Разбъркайте всичко в купичка и оставете настрани.
После се захванете с направата на основното тесто. Разбъркайте яйцата със захарта, после добавете маслото. Като е станало еднородно добавете прясното мляко, ванилиите, солта, бакпулвера и накрая брашното. Брашното се сипва постепенно, не наведнъж. Да се получи гладка смес.
От тази смес отделете 2 ч.ч. за да смесите с какаовата смес.
Така вече са налице 2 смеси.
Пригответе формата като застелете с пергамент и включете фурната на 180 С за да загрее.
Идва ред на сипването във формата. С помощта на супена лъжица сипваме от едната и от другата смес като ги редуваме. Ако искате да получите откроени слоеве слагайте по 2 с.л. от смес.
След това сложете във фурната и изпечете за около 50-60 минути е готов, проверете с дървен шиш. След като е готов извадете и изчакайте 10 минути, ако решите може да му направите шоколадова заливка за по-голям разкош, но аз нямах време за това.
Както и да го направите все ще се изяде.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар