петък, 23 август 2019 г.

Домашна бисквитена торта

Ох, какво да направя като са ми слабост сладките неща. Все едни такива идеи в главата ме заливат, сякаш понякога идват, ей така спонтанно. Викам си, що пък да не опитам и започвам да импровизирам. Това ще сложа тук, а другото там, и сега малко да разчупя идеята да изляза от традиционните рамки. И най-накрая започвам да го виждам завършено. Така стана и с тази торта, идеята ми е максимално да улесня всяка домакиня, като ще се постарая да опиша всичко до най-малка подробност. Блат няма, който да се бърка и пече, но има готови бисквити.  Основният крем е домашен ванилов крем, но в една част от него ще добавя какао. Мисля, че много добре се получи. Представям Ви, Домашна бисквитена торта по моят начин и стил.


Продукти:

1 пакет бисквити обикновени Роден Край, 1 пакет какаови  бисквитки Роден Край

За крема: 1 л. прясно мляко, 5 жълтъка, 1 ч.л. ванилов екстрат, 4 с.л. брашно, 1 ч.ч. захар, 200 мл. вода,            2 с.л. какао, 100 мл. сладкарска сметана

200 мл. прясно мляко за напояване на бисквитите

Начин на приготвяне:

Първо да уточним размерите на формата 28/18/6. Бисквитите, които използвах са на Роден Край.

бисквити-роден-край

След като уточних  това ще си направим и крема. Разбивам жълтъците със захарта и брашното. Добавям по малко вода да стане на кашица. После смесвам с прясното мляко и започвам да варя на средно силен котлон да започне да сгъстява. След като се сгъсти отмествам от котлона и добавям ванилията. Ако забелязахте ванилията я поставям накрая така тя си запазва аромата по-добре и няма вероятност да се изпари част от нея. След като крема е готов покривам плътно с фолио да не се получи дебела обвивка.

Разбивам сметаната на крем без да добавям захар в нея! След това я добавям към ваниловият крем, но едва когато е напълно охладен!!! След това отделям 1/3 част от крема и към него добавям какаото и така вече имаме два крема. Чудни!

ванилов-крем

какаов-крем

Сглобяване на Домашна бисквитена торта

Намазвам с четка дъното на тавичката с мляко и започвам да редя от обикновените бисквити. Напоявам пак с четка потопена в мляко, така става по-равномерно напояване.

Домашна-бисквитена-торта

След това сипвам какаовият крем и разнасям добре навсякъде и подреждам какаовите бисквити. Тях пак леко ги напоявам с мляко.

Домашна-бисквитена-торта

После сипвам част от белият крем и отново разпределям равномерно. Правя още един ред от обикновените бисквити и пак се напояват леко с мляко. Отгоре сипете остатъка от бял ванилов крем и завършете с какаови бисквити. За по-добър вкус поръсете с орехи или настърган шоколад! Схващате ли, за каква торта става въпрос. Шеметна вкусотия!

Домашна-бисквитена-торта

След като приготвите Домашната бисквитена торта приберете в хладилник за 3-4 часа. След това режете и се насладете на тази домашна вкусотия.




Добър Апетит от мен!

Няма коментари:

Публикуване на коментар