понеделник, 11 май 2015 г.

СИРОПИРАНИ ОХЛЮВЧЕТА

Тези охлювчета са по рецепта на моята баба. Беше вълшебница в кухнята. Тя нямаше тетрадка с рецепти всичко правеше по памет, а мерните единици и бяха шепички. Искам да ви кажа, че няма нещо което да не ми е харесало. Когато я питах, как да запиша рецептата, тя ми казваше гледай до мен и се учи. Изкарвах си невероятно хубаво при нея в летните ваканции. Много неща научих от тая жена. Жена с главно "Ж". Угаждаше ни на капризите,  обожаваше ни. Тя ще е винаги в сърцето ми!

Продукти:

1 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
1 бакпулвер
1 ванилия
брашно колкото поеме

за сиропа:
3 ч.ч. вода
3 ч.ч. захар
1 ванилия
1 к.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

Първо започнете с направата на сиропа за да може да се охлади , докато дойде време да заливате с него.
Задължително си пресявайте брашното преди да го ползвате! В дълбока купа слагам олиото, киселото мляко, бакпулвера,яйцето, ванилията и разбърквам.


После бавно започвам да добавям брашното, докато се оформи като тесто за месене.


Трябва да е със средна твърдост- само да не лепне по ръцете!
След като е готово тестото вадим на набрашнен плот за да го разточим.  След това навиваме на руло.


Подготвяме си тавата за печене с пергамент или омазнете. После нарежете напречно и наредете в тавата. Боднете отгоре по един бадем.


После сложете във фурната и изпечете.
Пече се на 180 С докато се зачервят
След като са готови прехвърлете в по дълбока тава и залейте с вече охладеният сироп и оставете хубаво да се сиропират. Когато сервирате охлювчетата по желание поръсете с кокосови стърготини.
Добър Апетит!

.

Понякога човек трябва да си спомня своето минало, за да продължи напред!
Не се противете на живота, а напротив очаквайте нещо ново и по-добро, защото съм сигурна, че доброто винаги побеждава.
Не страдайте когато губите, защото в този момент може и да сте спечелили.
Заредете се с позитивни мисли!
Искам всички да бъдат щастливи!


Няма коментари:

Публикуване на коментар