петък, 5 юли 2019 г.

Пикантна лятна манджа с яйца

Ще ви споделя един много интересен вариант на лятна манджа. Понеже тази манджа е предимно в постен вариант, но у нас е малко трудно да се наложи това ястие без месо. Затова реших да експериментирам като добавя яйца. Смея да твърдя, че се получи доста вкусно и се отървах от мрънкащи коментари. На всичкото отгоре този пикантен вкус така добре им се отрази, че за нула бройки си ометоха чинийките. Моят мъж с усмивка на лице ме попита, дали не съм го видяла в някоя арабска приказка :). Така, че не се бавете, а опитайте и вие от тази Пикантна лятна манджа с яйца, съвсем по български и току що го измислих. :)



Продукти:

чушки, 1 кг. домати, магданоз, сол на вкус, 1 глава лук, 3 скилидки чесън, 200 гр. сирене, 1/2 с.л. Микс Куркума с чили и кардамон на KOTNYI, олио, 1 ч.л. захар. 8 яйца

Начин на приготвяне на Пикантна лятна манджа с яйца:

Почистете чушките и ги изпечете. След това задушете под капак за да се белят по-лесно. Лука и чесъна се обелват, а доматите се настъргват на ренде.

Задушете чесъна и лука в олио до прозрачност. След това добавете настърганите домати. Овкусете със сол и микса. Добавете захар за по-добър вкус. Варете докато доматите се сгъстят.

Обелете чушките и ги подредете на дъното на тавичка, поръсете с пресен магданоз и залейте с доматите.



Отгоре чукнете яйцата да се цамбурнат леко в доматите

Пикантна-лятна-манджа-яйца

Поставете в нагорещена фурна на 200°С за около 15 минути, тъкмо време яйцата да са готови. След като ястието е готово разсипете в чинии. Добавете парче сирене и гарнирайте с прясно нарязан магданоз.

Пресният магданоз е изключително полезен и не е за пренебрегване. Ето и няколко причини за да го използвате във вашето меню.

  • Намалява риска от рак
  • Намалява болка при артрит
  • Помага при почистване на бъбреците
  • Премахва лошият дъх
  • Поддържа здравето на очите
  • Балансира хормоните

Пикантна-лятна-манджа-яйца

Вкусно ястие, което може да опитате да си приготвите у вас. Свежо и много леко, може да разнообразите седмичното си меню. Опитайте тази Пикантна лятна манджа с яйца  и да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар