Продукти:
8 готови точени кори, 2 ябълки, 3 круши, 100 гр. орехи, 100 гр. захар, 50 гр. галета, канела на вкус, около 100 гр. краве масло за омазняване
жълтък с 1 с.л. олио за намазване на баницата, малко филирани бадеми за поръска
Пудра захар за поръсване на Сладката баница с ябълки и круши
Начин на приготвяне:
Първо започнете с обелването и почистването на ябълките и крушите. След това ги нарежете на кубчета. Почистените плодове поставете в среден съд и залейте с вода. Когато водата заври добавете нарязаните плодове. Докато се варят може да ароматизирате със стръкче индрише. Инедришето се поставя с плодовете. След като плодовете леко омекнат се отцеждат добре от водата и тогава се маха индришето!

Поръсете с канела по ваш вкус. Прехвърлете плодовете в друга купа. Поръсете галетата и орехите, и объркайте добре!

Ето, че плънката за баницата е готова. Сега вземете един лист от готовите кори разстелете и намажете с разтопено масло. Отгоре върху първият лист, сложете втори лист и него също намажете с масло. Разпределете плънка по цялата дължина и навийте на руло.

Готовото рулце поставете в средата на омазнена тавичка. Така направете и със следващите кори и плънка, като внимателно навивате около първото руло. И когато приключите с това, разбийте жълтък с олио и намажете отгоре.

Поръсете с филираните бадеми. Изпечете баницата в предварително загрята фурна на умерене температура, до златисто! Когато е готова извадете от фурната изчакайте около 10 минути да се успокои да не изпуска пара и тогава чак поръсете с пудра захар.

Знам, че е трудно да се чака, но е хубаво да се охлади и тогава да опитвате от творението си! Така и корем няма да ви боли. По принцип е хубаво да се избягва консумиране на топли тестени изделия! Това правило се старая да го спазвам, но понякога и аз го нарушавам. Е, да ви е вкусно! 🙂

Сипете си едно хубаво топло чайче с едно парченце от тази вкуснотия и разпускайте максимално! Хайде до скоро, а аз ще мисля с какво да ви изненадам следващият път.

Няма коментари:
Публикуване на коментар