неделя, 29 септември 2019 г.

БУХТИ

В този ден ще ви покажа едни много лесни и винаги сполучливи бухти. Колкото и странно да звучи бухтите са познати почти в цял Свят. Тези бухти може да консумирате изцяло по ваш вкус. У нас настава истинско чудо като направя бухти, защото всеки ги обича по различен начин. И така освен бухтите,  масата се зарежда със сладко, мед, грозде и течен шоколад. Аз разбира се нямам изисквания, както и да е все са ми вкусни! :)



Продукти:

400 гр. брашно+50 гр. за доомесване, 1 ч.ч. кисело мляко, 2 яйца, 1/2 ч.ч. захар, 1 бакпулвер

олио за пържене и пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното, направете малка ямка в него и добавете киселото мляко, бакпулвера, яйцата и захарта.

брашно

тесто

Омесете меко тесто, което е леко лепкаво. После прехвърлете на плот и доомесете. Готовото тесто оставете да почива 30 минути. Така тестото си почива и после текстурата се променя. Получава се много добре все едно сте добавили мая.

тесто-за-бухти

След като тестото е починало разделям на две и разточвам с дебелина на листа около 5 мм.

разточвам

След това нарежете на ленти с ширина около 4 см. и с дължина окол 6-7 см. и прорез в средата.

бухти

Хванете бухтата в края и внимателно я прекарайте през прореза, леко да се усучи и да приеме интересна форма.

бухта

Загрейте олиото в дълбок тиган и когато загрее достатъчно, започнете да пържите. Пържи се от двете страни. Когато се изпържи от едната страна до златисто, тогава обръщаме и от другата страна. Готовите бухти извадете върху кухненска хартия за да се отцедат от излишната мазнина.

бухти

Докато са още топли поръсете с пудра захар. Изпържете цялото количество което сте направили!

бухти

И ето, че закуската е готова. Слагайте масата и викайте семейството на помощ! Хубавата закуска е още по-хубава в добра компания.

бухти

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар