сряда, 1 юли 2020 г.

Кюфтета по средиземноморски

Това ястие е за ценители на средиземноморските вкусове и аромати. Нещо нетипично, но толкова вкусно и апетитно. Тези кюфтета по средиземноморски са един много обичан вариант у нас. Защо не ги опитате и вие?


Продукти:

800 гр. кайма смес (телешко и свинско), 2 големи буркана с консервирани домати, 100 гр. маслини без костилки, 4-5 скилидки чесън, зехтин, 1 яйце, магданоз, 2 глави лук (може да се използва зелен лук 4-5 стръка), сол, риган, черен пипер

Начин на приготвяне:

Омесете каймата с яйцето, черен пипер, сол и риган на вкус. Оформете каймата на кюфтета и изпържете в зехтиновото масло заедно със скилидките чесън.

Кюфтета-по-средиземноморски

Извадете кюфтета от тигана когато се зачервят и после ги извадете. В същата мазнина задушете лука и добавете доматите и маслините нарязани на шайби. Овкусете с риган, сол и черен пипер. Оставете да къкри на слаб огън докато доматите се сгъстят. После върнете кюфтета при доматите за кратко.

Кюфтета-по-средиземноморски

Накаря поръсете със ситно нарязан магданоз и сервирайте.

Кюфтета-по-средиземноморски

Както виждате рецептата е много лесна и новак би се справил отлично в кухнята. Пожелавам ви Добър Апетит!

Моята лесна рецепта за Ориз с маслини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар