събота, 28 януари 2017 г.

Паунд Кекс с фъстъчено масло и Шоколадова заливка

Паунд Кекс с фъстъчено масло и Шоколадова заливка

Изключително голям и богат кекс по английска рецепта. Толкова красив и вкусен, гостите останаха впечатлени. С приятен вкус и нотки от фъстък, с една дума страхотен. Всеки може да опита!
Продукти:
250 гр. краве масло
 1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. фъстъчено масло
2 ванилии
1 1/4 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. кафява захар
5 яйца
1 баклпулвер
1/2 ч.л. сол
3 ч.ч. брашно
Заливка: 100 гр. шоколад, 1/4 ч.ч. сметана /течна/, 2 с.л. фъстъчено масло
За гарниране: 50 гр. печен фъстък
Начин на приготвяне:
Желателно е маслото да се е отпуснало при стайна температура. Смесете кравето масло с фъстъченото масло. След това двата вида захар. Бъркайки добавете и яйцата. Пресейте брашното, бакпулвера и солта. После ги добавете към сместа като доливате и от прясното мляко. Не забравяйте и ванилията! Получава се хубава гладка смес.


Загрейте фурната предварително на 180°С. Намажете формата с масло и напудрете с брашно.  После получената смес я сипете в подготвената форма.
Вече е готово да печете. Пече се около 35-40 минути, ако искате да бъдете сигурни проверете с дървен шиш. След като се изпече изчакайте 10 минути и след това преместете на поднос.


Започнете да правите заливката. Тя се приготвя на водна баня. В касерола сипете сметаната, после добавете начупен шоколада. Нека хубаво да се разтопи и после добавете фъстъченото масло и разбъркайте до еднородна смес. Докато е още топла заливката сипваме върху готовият кекс. И накрая гарнираме с изпечените фъстъци.
Невероятен Паунд Кекс с фъстъчено масло и Шоколадова заливка.  Хайде спорен ден от мен!
Добър Апетит!


Препоръчано от автора:

Няма коментари:

Публикуване на коментар