събота, 28 януари 2017 г.

Портокалов Кейк

Има вкусни десерти и този "Портокалов Кейк" е от тях!

Нямаше да се занимавам да пиша, ако не беше хубав, ако не беше ме впечатлил. Страхотен е! Excellente gateau!  :) Този кейк е по френска рецепта на известният шеф Силван, само, че аз добавих нещо от себе си, за да получи този уникален завършек.  В неговата рецепта се приготвя без крем отгоре, а аз добавих крем и украсих с портокалови корички. Толкова нежен и ароматен. Можете да го превърнете в реалност като опитате и вие да приготвите "Портокалов Кейк".
Продукти:Портокалов Кейк
125 гр. краве масло
125 гр. пудра захар
125 гр. брашно
2 яйца+1 жълтък
1 голям портокал
20 мл. Куантро
1/4 пакетче бакпулвер
за крема: 125 гр. Маскарпоне, 3/4 ч.ч. пудра захар, 3 с.л. сок портокал
Начин на приготвяне:
Първо ще направя предварително някой напътствия, за да постигнете добър резултат. От портокала отделете 1/8 от кората. С нож отделете бялата /мека/ част от кората. После нарежете на ивици и после сложете във вряла вода да стоят там докато дойде момента да ги използвате. Останалата кора настържете на ситно ренде, за да ползвате в самият кейк- в тестото. И накрая изцедете сока от портокала. Сока ще ползвате за крема и да залеете Портокаловият Кейк.
Второ- Какво представлява Куантро? Това е вид ликьор, който се приготвя от портокалови кори.
Разбъркайте маслото с пудрата захар, после добавете яйцата, настърганата кора от портокал. После добавете Куантрото, бакпулвера и бъркайки с миксера добавяйте и брашното. Получава се гъста смес. Изберете подходяща форма в която ще печете. Намажете с масло по цялата форма за да не залепне при печене.
Портокалов Кейк
Загрейте фурната предварително на 180°С. Сипете получената смес във формата и печете около 30-40 минути. Проверете с дървен шиш преди да извадите от фурната, за да сте сигурни, че е изпечен добре.
След като е готов извадете от формата и залейте с портокалов сок.
Портокалов Кейк
Сега е време да направите крема. Разбъркайте с миксер маскарпоне с пудра захар и после добавете и портокалов сок. Получава се нежен и пухкав крем с приятен вкус на портокал и лек портокалов отенък.
Портокалов Кейк
И накрая гарнирайте отгоре с портокаловите лентички. Това е финалният щрих, за да завършите този шедьовър. Този кейк ще допълни сутрешното ви кафе и ще остави траен, приятен спомен за целият ден! Заредете се с положителни емоции и много Любов!
Добър Апетит!
Портокалов Кейк

Няма коментари:

Публикуване на коментар