събота, 4 май 2019 г.

Оризови Бисквитки

Всички обичаме бисквитки, но децата сякаш са пристрастени към тях. Преди дни се видях с една приятелка, която има дете на осем месеца. Докато се разхождахме из парка, тя му даваше да хрупа малки чудновати бисквитки, а то си хапваше с охота. Докато правихме нашата разходка си говорехме на различни теми и нямаше как да избегнем темата домашна кухня. Тя ми сподели, че предпочита да приготвя в къщи храната за своето дете и че още продължава да го кърми. И понеже темите бяха доста обширни, мисля да ви споделя само онази част, която се отнася до бисквитките. Тези бисквитки, които детето похапваше бяха точно тези оризови. Тя ги е приготвила за него, но и възрастните си похапвали от тях.
Не бях опитвала до сега такива, но имайки в предвид, че са без глутен, предположих, че ще ми бъде от полза да науча още нещо. Затова внимателно си записах рецептата и реших да я изпълня като се прибера.



Продукти:

3 жълтъка, 3 с.л. олио, 250 гр. оризово брашно, 1 ч.л. бакпулвер, 1 ванилия, 100 гр. течен мед

Начин на приготвяне:

За първи път купувам оризово брашно и затова взех на Панино, то само това се предлагаше. В купа сипвам брашното и правя кладенче за да добавя, жълтъците, олиото, бакпулвера, ванилията и течният мед.

Оризови Бисквитки

Разбъркайте с лъжица и после доомесете с ръце. Получава се много хубаво тесто за около 25 бисквитки. След това оформям топчета с тежина 19-20 грама, за да са еднакви по големина.

Оризови Бисквитки

Застилам тава с пергамент и започвам да подреждам топчетата тесто на разстояние 3-4 см. едно от друго. След това с вилица се притискат леко от горе за да получите крайната форма.

Оризови Бисквитки

Това количество точно ми се събра в голямата тава. Пече се предварително загрята фурна на 170 С  без вентилатор за 12-15 минути до златисто. След като са готови извадете да се охладят върху решетка или направо в чиния.

Оризови Бисквитки

Хубавото на тези бисквитки са, че са без глутен, без захар, лесни и бързи за приготвяне и без млечни продукти. Ако имате непоносимост към пчелни продукти и по-точно към мед, то може да го замените с кленов сироп, агаве, меласа или друго по ваш вкус и избор.

Оризови Бисквитки

Оказа се, че тази рецепта е супер сполучлива и тези бисквитки много добре се приеха у нас. След като ги приготвите може да ги съхраните в съд с капак. Ако, не изчезнат веднага 🙂

Оризови Бисквитки

Само 20 минути и после се наслаждавате на вкусни Оризови Бисквитки. Сега ги поставям в една кутия и изчезвам, а от някъде ще си вземем и кафе. Тъкмо да си имаме за из път!

Да ви е сладко и не забравяйте да си вземете и вие за из път от тези хубави оризови бисквитки! Хубави и слънчеви Дни!


Няма коментари:

Публикуване на коментар