сряда, 8 май 2019 г.

Филе от Щука с ароматни билки и Мексиканско Ризото

Това ястие го приготвих в деня на пристигането на голямата ми дъщеря от чужбина. За щуката беше се погрижел моят съпруг, беше негов улов и понеже това не се случва всеки ден, бяхме я замразили и само чакахме денят в който да я приготвя. Тази риба е абсолютен деликатес.Предварително беше изчистена само трябваше да я нарежа и овкуся. Нищо, че е сладководна риба, щуката се различава по вкус от другите речни риби. Има какво да се яде в нея, а приготвена по този начин всеки може да се заблуди и да я сбърка с друга риба по-скоро да я оприличи на океанска.



Продукти:

800 гр. филе от щука, сол на вкус, мащерка, риган, черен пипер, соев сос, бяло вино, 2 пакета Мексикансо ризото на Bonduelle , 1 глава лук, олио, вода

Начин на приготвяне:

Нарязаните парчета риба се овкусяват със сол, бало вино и подправки, след което престояват 20 минути. В тиган загрейте мазнина и започнете да запечатвате рибата от всички страни. Тази риба определено се пържи много бързо, не и е необходимо да я прегаряте за да я изпържите. Всяко изпържено парче щука се вади на кухненска хартия, за да се отцеди от излишното олио.

След като приготвите филетата от щуката я покрийте с фолио и продължете с Мексиканското ризото. Два пакета точно ми стигнаха за четири човека.

Начин на приготвяне на Мексиканското ризото:

Обелете лука и го накълцайте на ситно, след това го запържете при нормална температура на котлона до златисто. Добавете двата пакета ризото и долейте 500 мл. вода. Посолете по ваш вкус и разбъркайте. Гответе докато водата почти се изпари. Когато ризотото е готово се отмества от котлона. Хубаво е да опитате ориза дали се е сготвил, за да сте сигурни в готовността.

Филе от Щука с ароматни билки и Мексиканско Ризото

След това аранжирайте в чинии, не забравяйте и резенчето лимон. Поднесете с бяло вино и се насладете на хубавият вкус! Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар