вторник, 15 декември 2020 г.

Медени бисквити с печат

 Преди Коледните празници опитвам всевъзможни рецепти. Приготвям различни бисквитки. Аз не веднъж съм казвала и пак ще го повторя, че може сладките да се приготвят преди празника. Съхранете в съд с капак в някое чекмедже на хладилника. Така, че да не ви изкушават като тези медени бисквити с печат. Както се обичам да казвам, направо ги скрих от себе си! :) Такива печати може да откриете в Нета, има ги на много места. Моите са ми подарък и не съм питала от къде са. Моето Мило ме изненада с тях, нали знае, че обичам да замесвам разни неща, а той обича, уж да дегустира. :) Та така с печатите и понеже са коледни си мисля, че сега е най-доброто време за тях.


Продукти:

3 с.л. пчелен мед, 100 гр. краве масло, 100 гр. пудра захар, 1 яйце, 500 гр. брашно, 2 с.л. какао, 1 ч.л. канела,   1 ч.л. екстрат ванилия, 1 ч.л. сух джинджифил на прах, 1/2 ч.л. хлебна сода

Начин на приготвяне:

Разтопяваме маслото и меда на водна баня. Сваляме от огъня и добавяме пудрата захар, разбъркваме и оставяме да се охлади. След като се охлади се добавя яйцето. Разбъркайте и добавете останалите продукти. Омесете меко тесто, след това го увийте в стреч и приберете в хладилник за 1 час. Охладеното тесто разделям на две и разточвам с дебелина не по-малко от 3 мм.  След това идва ред на изрязването на формите. Първо изрязвам кръгчета с малко по голяма чаша и после върху готовото кръгче отбелязвам печата. Натиска е съвсем лек при отпечатването.

Медени-бисквити-с-печат

Пригтвете тава покрита с пергамент и подредете отпечатаните меденки. Пече се в предварително загрята фурна на 180°С за 15 минути или до хубав загар. След като се изпекът ги извадете от фурната и поставете на решетка да се охладят.

Медени-бисквити-с-печат

След като се охладят напълно може да ги слепите със сладко по ваше желание. Аз обичам да използвам сладко от сини сливи. Сякаш то най-добре ми се връзва с меденият вкус.

Медени-бисквити-с-печат

Когато сте готови и сте слепили Медени бисквити с печат, то тогава опитайте и част от тях може да съхрнате за празниците. Колкото повече стоят, стават меки и приятни на вкус.

Медени-бисквити-с-печат

Когато решите да ги правите извикайте децата да ви асистират, те истински ще се забавляват в биенето на печати. Казвам това от опит. Докато замесвах тестото не беше интересно, но като стигнах до печатите Зари веднага дотърча да се включи и си мисля, че нейните бисквитки се получиха по-добре от моите.

Медени-бисквити-с-печат

Пожелавам Ви светли празници и да ви се случват само хубави неща! Добър Апетит!

Медени-бисквити-с-печат

Рецептата е адаптирана от Тук.



Няма коментари:

Публикуване на коментар