сряда, 26 юни 2019 г.

Карамелизирани макарони с масло и сирене

Може би, ви се струва необичаен този вариант на макарони, който ще ви предложа сега. Но повярвайте ми, тези Карамелизирани макарони с масло и сирене са просто невероятни. Макароните остават цели и не се разпадат. И още нещо, не ми стават на топка в стомаха. Ако трябва да варя макарони за закуска или за вечеря, то е по този начин. Хич не се и замислям!


Продукти:

1 пакет макарони, 3 с.л. олио, 200 гр. сирене, 4 с.л. краве масло

Начин на приготвяне:

Стане ли въпрос за макарони, условието ми е да са качествени. От едно известно време купувам такива от Лидл, мисля, че са италиански. Тези на COMBINO са точно по мой вкус.

макарони

В тенджера загрявам олиото и сипвам макароните. Започвам да разбърквам с лъжица докато променят цвета си. През това време в кана загрявам около 2 литра вода. Към макароните се добавя гореща вода и 1 с.л. сол. Оставям така да заври за около 10-12 минути. След това отцеждам макароните от водата и добавям маслото. След това разбърквам с лъжица.

Карамелизирани-макарони-масло-сирене

Готовите макарони се разсипват в чинии и се поръсват със натрошено сирене. Ако обичате със захар- добавете. Важното е, да са ви вкусни!

Карамелизирани-макарони-масло-сирене

Ах, ако можете само за миг да усетите аромата на тези Карамелизирани макарони с масло и сирене. Направете и ги опитайте, със сигурност ще се влюбите в тях. Край на болките в стомаха. Казвам го от опит. Имам още едни любими макарони, но те са на фурна. Обичате ли Макарони на фурна, а знаете ли как да ги приготвите? Истински вкусни! Е, сега си изберете!

Карамелизирани-макарони-масло-сирене

Добър Апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар