събота, 29 юни 2019 г.

Лавандулови целувки с пълнеж

Чувствам се завладяна от лавандуловата магия. Пътувайки, виждам цъфнали полета с лавандула и те се иска да спреш и да останеш там. Да потънеш в прекрасните лилави цветове и аромати. Толкова завладяващо! Сега съм решила да пренеса тази магия и в моите целувки. Как ви звучи? Вкусни Лавандулови целувки с пълнеж, които се топят в устата... ах тези целувки са истински трепет и наслада за всички сетива! Още едно сладко изкушение.



Продукти:

За целувките:

2 белтъка, 160 гр. захар, лилав оцветител, аромат

За крема:

200 гр. сирене крема, 100 гр. краве масло, 1 капка лавандулово масло, 1 к.ч. захар, лавандулови цветчета

Лавандулова захар за поръсване на целувките

Начин на приготвяне:

Първо започваме с направата на целувките. Използвайте чисти и подсушени съдове! Отделете внимателно белтъците от жълтъците. Една капка от жълтъка, ако попадне в белтъка няма да стигнете до желаният резултат, затова бъдете внимателни! За по-лесно и по-добро разбиване на белтъците и захарта използвам един много лесен начин. В случая загрях един съд с вода до завиране. След това го отместих от котлона и поставих отгоре купата с белтъците и захарта. Разбивам с миксер докато получа гъста смес.

Лавандулови-целувки-пълнеж

След като белтъците са разбити на сняг добавям оцветител и аромат. Разбърквам с шпатула с леки движения до постигане на желан резултат. След това пълна разбитите белтъци в пош със звездовиден накрайник. Шприцовам върху пергамент като оставям разстояние между целувките. Големината на целувките вие си ги определяте, ако ги направите по-големи ще излязат по-малко бройки.

Лавандулови-целувки-пълнеж

Отгоре поръсвам с лавандулова захар. Лавандуловата захар се приготвя 2-3 дни преди да започнете да правите целувките.

Начин за приготвяне на Лавандуловата захар.

В стъклен буркан сипвам кристална захар. Добавям лилав оцветител на прах и разбърквам. Добавям и лавандулови цветчета. Именно тези лавандулови цветчета ще предадат и аромат на захарта. Разбъркайте и оставете на тъмно. След това може да се използва за различни сладки предизвикателства.

Лавандулови-целувки-пълнеж

След като се шприцоват върху хартията и фурната сме я загряли предварително на 80°С, можем да печем. Печенето продължава около 2-3 часа. На моите целувки беше необходимо 2 часа и 20 минути. Извадих после от фурната тавата и оставих да се охладят без да ги вадя от нея. А през това време докато се охлаждат им приготвих крема за слепване на лавандуловите целувки.

Приготвяне на крема:

С миксер разбиваме сиренето крема с размекнатото масло и захарта. Разбиването продължава докато се получи хубав и гладък крем. Добавям лилав оцветител и само една капка лавандулово масло. Аромата не трябва да е силен и натрапчив, а само лек и загатващ. След като крема е готов и сме подготвили целувките по двойки, пълним крема в пош шприцова се върху едната целувка и после се поставя и другата целувка отгоре да се получи като сандвич.

Лавандулови-целувки-пълнеж

Толкова са вкусни и ароматни, че не мога да им отстоя! Разкошни са, направо се потапяш в лавандулова магия.

Лавандулови-целувки-пълнеж

Още много бих ви писала за тези Лавандулови целувки с пълнеж, но ще спра до тук и ще оставя другото на вашите фантазии.



Целувките трябва да са дръзки, уханни, топящи се в устата. Чувствата, които искам да предам на вас са истински и искам да останат трайни. Посегни и си вземи една, тя те чака някъде там! Уникално вкусни!



Добър Апетит и до следващи целувки!

Няма коментари:

Публикуване на коментар