сряда, 1 април 2015 г.

Сладък салам "ДЕЛИКАТЕС"

Всеки сигурно е правил такъв сладък колбас. Именно от него започнах моите първи експерименти в кухнята. На времето имаше вестничета за деца и там много често деца публикуваха свои рецепти. Нямаше Гугал имаше абонаменти и така всеки четеше и се занимаваше. Пишехме си писма като например: Здравей мило другарче и т.н. Дните и игрите бяха забавни. Играехме навън с филия намазана с лютеница, правехме си вечер на таланта. Има за какво да си спомням и до днес. Но нека да преминем към рецептата:

Продукти:

1 пакет обикновени бисквити
1 пакет чаени бисквити
200 гр. краве масло
2 с.л. какао
4 с.л. пудра захар
50 гр. счукани орехи
4 с.л. прясно мляко
1 яйце
1/2 есенция ром

!!! Пудра захар за отгоре

Начин на приготвяне:

В купа натрошавам бисквитите, добавям мекото масло, какао, захар, орехи. мляко, есенцията и яйцето. Всичко това го обърквам добре с лъжица.


След като сместа е станала еднородна, преминаваме към оформяне на салама. Вземаме парче фолио, наръсваме отгоре пудра захар и сипваме получената смес. Вие контролирате дебелината на този деликатес. Аз го правя с размер на Камчия.


След като сме го завили и оформили прибираме в хладилник за около 2 часа в хладилник за да стегне. Режа винаги под наклон като в колбасарница.


 Нареждате в подходяща чиния и поднасяте. Да Ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар