Продукти:
За блатовете:
1 ч.ч. захар
2 с.л. масло
3 яйца
5 с.л. мед
3 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. хлебна сода
За крема:
500 мл. сметана
10 с.л. захар
500 мл. прясно мляко
1 пакетче нишесте Ванилия
2 пакетчета желатин
За гарниране
1 пакетче Сладко коте- ядки, 100 гр. млечен шоколад
Приготвяне на блатовете:
Разбийте яйцата със захарта, добавете меда, хлебната сода и разтопеното масло. После бавно сипвайте пресятото брашно.
Получава се по скоро като тесто за тутманик не е рядко като кекс. Това да не ви притеснява, доомесете.
После приберете в хладилник за 1-2 часа. след това време вадя отново тестото разделям го на три части и пека във форма за торта. На дъното слагам пергамент за да избегна допълнително омазняване. Вземам първата топка разстилам с пръсти да изпълни цялата форма равномерно. Ако ви лепне по пръстите просто ги омазнете и продължете. Другите 2 топки ги приберете отново в хладилника. Пече се в предварително загрята фурна на 200 С. Пече се до зачервяване. След като извадите от фурната охладете и тогава вадете блата. След това продължете с печенето на други те блатове като повтаряте това с първия блат.
След като сте готови с блатовете започнете крема.
Начин за приготвяне на крема:
В съд сипваме млякото и го слагаме на котлона да заври. През това време разтваряме нишестето с част от млякото. После се добавя към млякото.
Сега е ред на желатина. Разтваря се на водна баня с малко вода. След като е готов, докато е топъл го сипете при нишестето и бъркайте до еднородна смес. Оставете да се охлади, но през 5 минути го бъркайте да не захване коричка.
Накрая разбиваме сметаната със захарта.
Да стане на пухкав сняг. Важен елемент е смесването на нишестето с ванилията. Охладеното нишесте се смесва със сметаната при непрекъснато бъркане. и така крема е готов.
Начин на сглобяване:
Вземаме подходяща табла слагаме първият блат мажем с крем, после пак блат и така до края. Накрая омазваме цялата торта с крем.
Карамелизираните ядки Сладко коте се смилат в мелачка за ядки. Покрийте цялата торта с тях. Настържете шоколада на ренде и украсете. Е, мисля, че вече сме готови.
Апетитна и вкусна.
Никога не се отказвайте да опитате нещо ново!
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар