Тази идея за вкусна баница ми бе подсказана от моята братовчедка Диана. Страхотна като вкус. Корите така се надиплят, че изглежда все едно е ръчно токана. Дали защото я правя за първи път, но се получи превъзходно. Досега всички такива баници ги правя с газирана вода, а тази е без, но така се наду... Чудесна е! Пригответе си средна тава, малко по-голяма от форма за торта!
Продукти:
500 гр. готови кори
"БРЕЗОВО"
за плънката:
400 гр. сирене
4 яйца
1 бакпулвер
1 ч.ч.. кисело мляко
1 ч.ч. олио
за отгоре заливка:
1 яйце
5 с.л. кисело мляко Сусам за поръсване отгоре!
Начин на приготвяне:
В купа се приготвя плънката, като се разбиват хубаво яйцата и се добавят другите продукти.
Разделете корите на две равни части.
От тези две части ще направим две рула.
Вземаме първата част кори, разстиламе ги на плот. Вземаме първите два листа мажем с олио и ръсим от плънката, после пак два листа и пак плънка и така докато приключим с първата част. Хубаво е отдолу да сте сложили найлонче, така по-лесно ще навивате на руло. Завийте внимателно и приберете във фризера да стегне.
После се заемете с другата част кори. С тях процедирате както направихте първите.
Така получаваме две рула. Приберете и второто руло във фризера.
Нека да стоят там около два часа.
След като се стегнат вадим от фризера. Подгответе си тавата- намажете с масло.
Отвиваме рулата от найлона и режем с дебелина 2-3 сантиметра и нареждаме в тава докато свършат.
Приготвяме си заливката с яйцето и млякото и поливаме отгоре и накрая ръсим от сусама.
Печем на 200 С за около 30 минути, да се зачерви.
Готовата баница я оставих да се охлади и тогава я разчупих. Добър Апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар