сряда, 8 април 2015 г.

Джинджифилови Сладки

Тези сладки са подходящи както за Великден така и за Коледа. Ухаещи с лек привкус на джинджифил. Препоръчвам я на всеки, защото са успешни. Ето и рецептата:

Продукти:

2 яйца
80 мл. пчелен мед
1/2 ч.ч. захар
1 ч.л. джинджифил сух на прах
1/2 ч.л. хлебна сода
2 с.л. меко краве масло
2 с.л. кисело мляко с връх
около 400 гр. брашно
1 ч.ч.= 200 мл. !!!

Начин на приготвяне:

В дълбока купа сипвам брашното
правя кладенче и сипвам другите продукти, замесвам меко тесто но да не лепне по пръстите, ако е необходимо добавете още брашно.


Така тестото ни е готово. На гладък плот разточваме с точилка около 5 мм. и режем с формички.


 Нареждаме в тава покрита с пергамент и печем на 180 С.


След като са готови леко се зачервят , вадят  се от фурната. Оставят  се настрани за охлаждане.


Може да ги оставите и в този вид, пак ще свършат. Аз малко си поиграх като отгоре ги украсих с фондан. Вие си решавате какъв ефект искате да получите. Чао и до нови срещи!
Да ви е вкусно!!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар