Чудех се какъв да бъде днешният десерт! Взех си бележника разлистих го и реших. Казах си е Фъч не съм правила скоро. След козунаците за Великден исках нещо в шоколад. Мисля, че избрах подходящ десерт. Оказа се, че и продукти си имам и няма да се разхождам до магазина, да си губя времето и така запретнах ръкави и се задействах.
Продукти:
500 гр. кисело мляко
400 гр. захар
1 ч.л. хлебна сода
1 ванилия
2 с.л. какао
500 гр. брашно
Заливка:
8 с.л. захар
2 с.л. какао
250 гр. краве масло
10 с.л. вода
за гарниране: Строшени ядки
В дълбок съд сипваме млякото, содата и захарта, разбивам с миксер. После добавям ванилията, какаото и на части брашното, което е пресято. Получава се гъста смес.
Подготвяме си формата за печене. Омазнете дъното или сложете пергамент. Аз го правя с пергамент защото:
1. Не става мазно отдолу
2. По-лесно се отделя от формата
И така сипваме готовата смес във формата
и печем на 180 С отдолу като минат 20 минути, увеличете на 200 С с горен и долен реотан и доопечете. След това го извадете от фурната и оставете да се охлади.
Започнете да правите заливката. Тя се приготвя на водна баня. След като стане еднородна смес, отместете от котлона.
Нарежете Фъча и полейте отгоре със заливката. Гарнирайте с натрошените ядки. Препоръчително е да се изчака около час преди консумация, за да се поеме по-добре заливката от фъча.
Желая Ви добър апетит!
.
Няма коментари:
Публикуване на коментар