петък, 6 февруари 2015 г.

Печена Тиква

Тиквата има много полезни свойства и се препоръчва при някой здравословни проблеми. Тиквите за печене обикновено са едри и валчести. Кората им е дебела и корава, а месестата част- нежна и дебела. На цвят може да е жълта, жълто бяла или кремаво бяла, оранжева и жълтеникаво оранжева. Освен за печене и варене тиквата се използва и за приготвяне на ястия, баници и сладкиши.
Тиквите съдържат много плодова захар и други хранителни вещества, като с най- високи стойности на Витамин С. Поради ниската си калоричност тиквата притежава диетични свойства и се препоръчва при бъбречни и сърдечносъдови заболявания.
Начин на приготвяне:
Изчистваме тиквата от семките, нареждаме в тава и добавяме вода колкото да се покрие дъното на тавата. Пече се на силна фурна до пълното омекване Нищо сложно нали?


Няма коментари:

Публикуване на коментар