понеделник, 2 февруари 2015 г.

Грис Халва

Продукти:

1 ч.ч. грис
1 к.ч. олио
50 гр. краве масло

За сиропа:

1 1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
1/2 пакетче канела- сложете го в марля
лимонова кора
1 к.ч. пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

В подходящ съд запържваме олио с масло и грис. Запържваме до златисто, бърка се непрестанно за да не загори. Отместваме от котлона и започваме да правим сиропа. Като заври водата слагаме захарта, лимоновата кора на ситно нарязана и канелата. Всичко това да поври за около 5 мин. След това смесваме с първата смес и продължаваме да бъркаме докато се сгъсти. Изсипваме в подходящ съд и похлюпваме за около 20 мин. След като изстине се поръсва с пудра захар. Ако обичате грис халвата да е по-дебела, удвоете дозата!

Бон апети!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар