вторник, 3 февруари 2015 г.

Сладкиш "Негърско дупе"

Продукти за блат:

1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч. л. хлебна сода
1/2 ч.ч. олио
2 с.л. какао
2 ч.ч. брашно

Продукти за заливка:

1/2 краве масло
2 с.л. какао
4 с.л. вода
6 с.л. захар

Начин на приготвяне:

В дълбок съд разбиваме млякото със захарта, добавяме содата, олиото какао и брашно. Получава се гъста смес. Изсипва се в съд по Ваш избор. Пече се на 180 С за около 20 мин. Проверете с клечка за зъби, ако е готово извадете от фурната и преминете към следващата стъпка.
Заливката се прави на парна баня. Всичко се слага в купа и се бърка до еднородна смес. След като е готова заливката  отместваме от котлона и започваме с лъжица да поливаме готовият блат. Най- отгоре ръсим с орехи. Така сладкиша е готов за консумация. Страхотен вкус!!!



Няма коментари:

Публикуване на коментар