петък, 27 февруари 2015 г.

Сладкиш с Круши

Този сладкиш е като нежна симфония от аромати. Мирис на карамел и канела и нежен вкус на круши. Супер вкусно!

Продукти:

3 яйца
10 с.л. захар
3 с.л. смлени орехи
1 бакпулвер
120 мл. олио
1 ч.л.канела
2 големи круши ( обелени и нарязани)
1 ч.ч брашно

за крема: Сладкарска сметана  250 мл
5 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта, добавяме олиото, бакпулвера, канелата и брашното. Получаваме смес към която добавяме и орехите. Във форма за торта - намазваме дъното на формата с масло и нареждаме крушите една до друга и поръсваме със захар около 2 с.л.. След това сипваме готовата смес отгоре и слагаме да печем.


Печем  на 180 С за около 30 минути. След като е готов и изпечен, обръщаме така, че крушите да са отгоре.


Изчакваме да се охлади и през това време си правим крема. Готовият крем намазваме отгоре и встрани. Поръсваме с настърган черен шоколад.


Страхотно нали? Да  Ви е вкусно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар