петък, 6 февруари 2015 г.

Памук Погача

Реших да направя един експеримент и останах доволна от резултата. Получи се Страхотна погача.

Продукти:

1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. олио
1 с.л. сол
6 ч.ч. брашно
6 с.л захар
7 гр. суха мая
1 жълтък за намазване
сусам по желание

Начин на приготвяне:

Този път не ми се месеше на ръка понеже е голямо цапане, реших да омеся тестото в хлебопекарната. Там има програма за тесто. Искам да ви кажа, че и другият път пак там ще меся. Резултата е същият, пък и що да се моря. Сложих продуктите по оказания ред, натискаш копчето и готово. След като е готово тестото разделих на 2 топки и разточих лист дебелината да е като за кифлички. Нарязах с нож. Завиват се като мини кифлички и се нарежда в омазнена тава. Оставям да втаса и после намазах с жълтък и поръсих сусам. Пекох на 180-200 С , за около 20 минути.



Резултата е страхотен! Вкусна погача, а и времето си спестих с месенето! Успех домакини!

Няма коментари:

Публикуване на коментар