Продукти за Боб чорба:
500 гр. зрял боб /фасул/
2 с.л. сол
1 голяма глава кромид лук
3 литра вода
1 к.ч. олио
За запръжката:
олио да покрие дъното на тиган
2 с.л. червен пипер
3 с.л. брашно
джоджен за поръсване
Начин на приготвяне:
Варя фасулът винаги в тенджера под налягане за около 30 минути, В тенджерата слагам фасулът, 1/2 глава лук, сол и олио. След като е готов го прехвърлям в друга тенджера и продължавам варенето ако се налага. Фасулът се вари до омекване. След това го измествам от котлона и се заемам със запръжката. В тиган слагам олио и 1/2 лук. Бърка се с дървена лъжица до златисто и тогава добавяме брашното. Бъркането продължава, добавяме и червения пипер. Тази готова запръжка изсипваме към готовия фасул и разбъркваме. Накрая поръсваме с пресен джоджен. Апетитно нали?
Няма коментари:
Публикуване на коментар