Казвам, че е лесно, защото още на есен когато си приготвям зимнината си предвиждам за кьопоолу. Консервирани домати, чушки печени и патладжан печен и белен.
Продукти:
1 буркан домати
1 буркан чушки
1 буркан патладжан
1- 2 скилидки чесън
сол на вкус
магданоз
олио да покрие дъното на
тигана
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган запържвам доматите да се изпари малко от сока им, след то се добавят чушките и патладжана. Всичко е ситно накълцано. Пържи се докато се сгъсти- да оставя следа самата дървена лъжица с която бъркаме. След като изстине се добавя счукания чесън и се поръсва с магданоз. Това ястие е подходящо за гарнитури, а може и като салата за спиртно питие.
Няма коментари:
Публикуване на коментар