Това е един мой опит да опитам нещо различно. Радвам се, че стана вкусно и затова го предлагам и на Вас.
Нужни продукти:
150 гр. миди- изчистени
1 глава лук
1 с.л. брашно
олио
сол на вкус
2 с. л. лютеница
магданоз за поръсване
300 мл вода
Начин на приготвяне:
В съд за 20 минути варим мидите с щипка сол. През това време накълцваме на ситно кромид лук. Готовите миди се отцеждат. В тиган с олио на дъното да се покрие запържваме мидите. Бъркаме с дървена лъжица, добавяме лука. Пържим до златисто- после добавяме лютеницата и брашното, като бъркането не се спира. Накрая добавям водата, като всичко се бърка до леко сгъстяване. Ястието е готово като отгоре се поръси с магданоз
.
Бон Апети!
Няма коментари:
Публикуване на коментар