сряда, 4 март 2015 г.

Миди със сос от лютеница

Това е един мой опит да опитам нещо различно. Радвам се, че стана вкусно и затова го предлагам и на Вас.

Нужни продукти:

150 гр. миди- изчистени
1 глава лук
1 с.л. брашно
олио
сол на вкус
2 с. л. лютеница
магданоз за поръсване
300 мл вода




Начин на приготвяне:

В съд за 20 минути варим мидите с щипка сол. През това време накълцваме на ситно кромид лук. Готовите миди се отцеждат. В тиган с олио на дъното да се покрие запържваме мидите. Бъркаме с дървена лъжица, добавяме лука. Пържим до златисто- после добавяме лютеницата и брашното, като бъркането не се спира. Накрая добавям водата, като всичко се бърка до леко сгъстяване. Ястието е готово като отгоре се поръси с магданоз

.
Бон Апети!


Няма коментари:

Публикуване на коментар