Продукти:
1 яйце
200 мл. прясно мляко
3 с.л. олио
25 гр. захар
1 щипка сол
1 ванилия
около 100-150 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. хлебна сода
олио за намазване на сача
Приготвяне:
Разбива се яйцето много добре, добавя се млякото, олиото, захарта, солта, ванилията ,содата и бакпулвера. Бърка се с миксер до еднородна смес после бавно добавяме пресятото брашно- да стане на кашица.
Докато правим сместа за палачинките загряваме сача. Мажем с мазнина и сипваме 1 черпак от сместа. Палачинката се пече от двете страни, когато е готова от едната страна внимателно се обръща и от другата страна. По ваше желание може после да намажете палачинката с масло.
След като са готови може да хапнете с мед или сладко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар