Нужни продукти:
11 средни ябълки
1 с.л. канела
2 с.л. стафиди
5 големи фурми
5 сушени кайсии
3 с.л. ликьор
5 с.л. захар
5 с.л. счукани орехи
Начин на приготвяне:
Внимателно изрязваме капачета там където е дръжката на ябълката и ги събираме в чинийка защото ще ни трябва после за завършек.
С подходящ инструмент издълбаваме ябълките, да махнем семките.
След като са готови започваме да правим вътрешния пълнеж. В купа слагам орехите, стафидите, захарта, ликьора, канелата и нарязаните на ситно кайсия и фурма.
Всичко това се обърква много добре и после пълним ябълките и отгоре слагаме капачетата.
Ето тези така че ябълката да има завършена форма.
Ето така да се получи. Ябълките са готови можем да печем. Покриваме с метално фолио и печем на 180 С за около 40 минути, после махаме фолиото поръсваме всяка ябълка отгоре със захар и отново във фурната за 20 минути. Сега обаче без фолио! Резултата е налице.
Разчупваме с лъжица да проверим дали са вкусни защото тоя аромат те изкушава!
Страхотни са! Трябва да опитате за да се уверите в това!
Хубав ден от нас!
Пожелавам Ви повече сбъднати мечти!
Няма коментари:
Публикуване на коментар