Продукти:
2 пакета бисквити Еверест
1 пакет обикновени бисквити
250 гр. краве масло
300 гр. пудра захар
100 гр. счукани орехи
4 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1 ванилия
за заливката:
200 гр. кувертюр, 5 с.л. олио, 50 мл. вода
Начин на приготвяне:
Натрошаваме бисквитите в купа, добавям орехите и ванилията. Към тази смес добавям омекналото масло и разбърквам с лъжица.
!!! Не с миксер за да се запази цялостта на бисквитите. В друг съд се разбиват яйцата със захарта и после се добавя млякото. След като е готова и втората смес сипваме към първата и отново объркваме с лъжица. Получената смес сипвам във форма за торта и прибирам в хладилник за час и половина.
Докато стегне тортата започвам да си правя заливката. Най-добре се получава на водна баня. В купичка начупвам кувертюра, добавям олиото , водата и слагам на водна баня да се разтопи до еднородна смес. След като е готово заливам върху тортата. Тук аз съм ползвала бяла и кафява заливка, но не е грешно да направите и еднородна.
После пак прибирам в хладилника за около 30 минути. След като е готова вадя от формата и с нейното дъно я пренасям върху табличка. После вече може да режете и да хапвате.
Да Ви е сладко! Успешен ден!
Подходящ момент е всеки момент, на който все още имаме щастието да се радваме!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар