Това са питки със сирене и масло. Тези малки питки са от турската кухня. На вкус са изключително меки, вкусни и ухаещи на масло. За първи път пробвах "Поча" в една закусвалня, много ми допаднаха и всеки ден минавах от там за да си взема отново. Научих рецептата, пробвах я и сега я споделям с Вас.
Продукти за 16 "Почи":
2 яйца+ 1 белтък
1/2 ч.ч олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 с.л. сол
1/2 пакетче жива мая (прясна)
4 ч.ч брашно
1 с.л. захар
1 ч.ч. = 200 мл
за плънката:
16 с.л. натрошено сирене
за намазване отгоре:
1 жълтък се смесва с 1 с.л. олио и 1 с.л. прясно мляко
за поръсване: Сусам
1/2 масло- по малко се слага на всяка "Поча" отгоре в средата
Начин на приготвяне:
В дълбока купа сипвам брашното правя кладенче и започвам да добавям яйцата с белтъка, олиото, киселото мляко сол, натрошената мая, захар. Започвам да бъркам с лъжица докато се сгъсти и става за месене.
Доомесвам на ръка и оставям да втаса на топло за 30 минути. После разделям на 16 топки с големина колкото малка ябълка. Нареждам в тава с поставена пергаментова хартия на нея. Изберете по голяма тава за да не ви се слепнат като втасват. Пак са вкусни, не че няма да се изядат. И така вземам първата топка слагам сиренето вътре и овалвам пак на топка, после другата и така докато свършат. Като ги наредя в тавата оставям отново да втаса за 30-40 минути. Като втасат слагам масло на всяка по средата, мажа с яйцето и ръся със сусам.
Пекат се на 200 С за 15-20 минути на горен и долен реотан докато се зачервят.
Радвам се че се получиха, точно това исках като вкус, да не пропускам също и красиви! ;)
Скъпи приятели и посетители на моят блог желая Ви прекрасен ден! И не забравяйте - Утре започва от Днес!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар