понеделник, 22 декември 2014 г.

Кафето

Добро утро с едно хубаво, ободряващо кафе. Хиляди хора от целият свят използват тази ободряваща напитка. Подобно на всички останали напитки, кафето играе роля в нашето физическо и психологическо благополучие. През годините то е било обект на множество изследвания.
Доказано е, че кафето увеличава бодростта и стимулира мозъчната дейност. Приема на умерено количество кофеин, увеличава скоростта с която се обработва информацията в мозъка и подобрява времето за реакция. Консумацията на кофеин се асоциира с повишена бодрост и стимулация на мозъчната дейност, водеща до подобрена концентрация при извършването на различни задачи, които изискват специално внимание и логическо мислене.
Кафето е богат естествен източник на антиоксиданти, които неутрализират  свободните радикали при обмяната на веществата.
Поради своето съдържание на кофеин, кафето действа на хората като стимулант и се е превърнало в една от най-популярните напитки в света. Различни медицински изследвания дават противоречиви резултати за въздействието на кафето върху здравето, като то може да зависи в голяма степен от начина на неговото приготовление.


Няма коментари:

Публикуване на коментар