вторник, 1 септември 2015 г.

ПУДИНГ ТОРТА ВАНИЛИЯ

Искам да предизвикам вашето внимание, какво ще кажете за една торта с пудинг ванилия. Много лека и нежна, но и супер апетитна. Това е торта от моите фантазии, уникално вкусна! Побързайте да пробвате и съм сигурна, че ще ви стане любима. Запазвам си правата на тази торта, за нея ще чуете сега!

Продукти:

за блата:

4 яйца
4 с.л. вода
6 с.л. захар
4 с.л. брашно
2 с.л. какао
5 капки есенция ром

за крема:

2 пудинга ванилия
1 л. прясно мляко
100 гр. захар
200 гр. краве масло
100 гр. бял шоколад

за декорация:
1 ч.ч. сметана
40 гр. черен шоколад нарязан

Начин на приготвяне:

Първо започваме да си правим блата. За целта разделяме белтъците от жълтъците! Хубаво разбиваме жълтъците добавяме водата, захарта и какаото. После бавно сипваме брашното и бъркаме до еднородна смес. Отделно си разбиваме белтъците до връхчета като сняг. После го смесваме с жълтъците - бъркайте леко за да стане въздушна смес и накрая капнете есенцията.


Готовата смес сипете в подходяща тортена форма от тези с подвижните дъна.
Печем в предварително загрята фурна на 180 С за 15-20 мин. Проверете с клечка преди да решите, че е готов. След това оставете блата да се охлади без да бързате да го вадите от формата!
През това време започнете с крема.


Сложете млякото да се стопли. Следвайте инструкциите на опаковката за да се получи хубава гладка смес. Добавете 100 гр. захар. Бъркайте да не се  захване за дъното. След като се сгъсти отместете от котлона. Изчакайте 10 минути като бъркате през това време с дървена лъжица. После добавете маслото и белият шоколад. Разбъркайте до еднородна смес и оставете да се охлади. Около 30 минути!
След това ако сте пекли блата с хартия отстранете я и върнете блата във формата. После сипете готовият крем и приберете в хладилник за 3 часа хубаво да стегне.
След това разбийте сметаната с миксер и украсете с шприц. Черният шоколад го накълцайте и поръсете отгоре за да предадете завършек на тортата.



Приберете за час в хладилник после я преместете в табла.
Добър апетит! Ще се радвам, ако и на вас е харесала! Поднасяйте с любов и настроение!





Няма коментари:

Публикуване на коментар