Продукти:
6 яйца
500 мл. прясно мляко
200 гр. захар Кристална
30 гр. брашно
40 гр. Какао
24 гр. желатин
4 с.л. пудра захар
2 ванилии
Начин на приготвяне:
Искам да ви кажа, че никак не е трудно. Следете внимателно стъпките и няма да сбъркате, а после ще се радвате на творението!
Млякото слагам в малка тенджера или касерола на не висока температура, добавям кристалната захар да се стопява и бъркам да не се захване за дъното.
Разбивам жълтъците много хубаво и към тях добавям брашното- става като кашица.
Разтворете желатина в 150 мл. вода. Хубаво да набъбне!
Отмествам млякото и започвам да смесвам с жълтъците. Разбърква се добре и пак се връща на котлона да се сгъсти средно.
Отново отместваме и добавяме набъбналия желатин. Разбъркайте добре. Добавете ванилиите. Трябва да се изчака да се охлади. Аз пробвам с кутре да задържа до 30 секунди.
После разбивам белтъците с пудрата захар да стане на пухкав сняг.
Идва момента на смесването.
В касеролата е охладено достатъчно- от нея сипваме към белтъците с бавни обръщащи движения с бъркалка или лъжица. Смесват се да стане еднородна смес.
Сега получената смес разделете на две равни части.
В едната сложете какаото и разбъркайте пак на ръка- до еднородна пухкава смес. Сега получихме два вида крем - бял и кафяв.
Приготвяме си чашките където ще разсипваме. Разпределя се по чашите и после се прибира в хладилник хубаво да стегне.
Украсява се когато се консумира за по-свеж вид.
Аз настъргвам бял и натурален шоколад, но може и с ядки, както си решите- въпрос на вкус!
Пожелавам Ви добър апетит!
Пожелавам ви прекрасни дни изпълнени с много любов! Ако е любов да е истинска и до края!
Няма коментари:
Публикуване на коментар