неделя, 16 септември 2018 г.

Домашна Едросмляна Тракийска Лютеница

Най-хубавата лютеница е домашната. Всеки я приготвя в различен вариант. Някой добавя ябълки, други моркови, кой каквото свари. Аз ще ви покажа варианта от моето детство, като направя малки изменения, защото времето с което разполагам е много малко. Така в онова време, трябваше да разполагаш поне с два поредни дни почивка за да я приготвиш до края. Днес в забързаното ежедневие гледаме да съкратим процедурите и пак да имаме добър резултат. Тогава трябваше майка ми да избира хубави прави чушки, после да ги пече на огън и като изстинат да се обелят. Трудът беше много голям. Цялата къща се мобилизираше за това събитие, нямаше как да искръшкаш. Като чуех, че се започва лютеницата направо ми ставаше зле. Спират веднага всички игри и забавления. Затова днес ще ви предложа един много лесен вариант с който само за ден ще имате една много вкусна Домашна Едросмляна Тракийска Лютеница. Като чушките  са всякакви- криви, прави, разбира се, че трябва да са месести в това спор няма. Доматите избирам да са хубаво узрели. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар