четвъртък, 15 ноември 2018 г.

Двойно шоколадови Бонбони

За тези празници, ето от тези Двойно шоколадови Бонбони ще приготвя. Приготвят се лесно, а насладата е голяма.  От тази смес ще ви излязат около 24 бонбона. И така нямам търпение да премина към рецептата, така, че и вие да пробвате. Ще се радвам да ги приготвите и да бъдат част от вашата празнична трапеза. Сигурна съм, че ще предадат още по-празничен вид.  А, за вкусът какво да кажа, просто- Уникално Вкусни!



Продукти:

200 гр. бишкоти, 4 с.л. Кондензирано мляко, ванилова захар, 75 гр. краве масло, 70 гр. бял шоколад

За глазурата: 200 гр. бял шоколад, 200 гр. черен шоколад

Начин на приготвяне:

Това е един наистина много лесен вариант, но нека да продължа. Смелете бишкотите в блендер или по друг удобен за вас начин. След това на водна баня разтопете белият шоколад с маслото. След това ги добавете към смлените бишкоти. Прибавете кондензираното мляко и ваниловата захар. Омесете добре после приберете в хладилник за 20 минути.


След това се правят топчета с големина на орех. Докато правите на топчета мокрете си дланите с вода, за да ги оформяте по-лесно. Като приключите с топчетата приберете отново в хладилник.


През това време разтопете белият шоколад на водна баня. Температурата трябва да е умерена, не допускайте водата да ви завира. След това потапяйте готовите топчета в белият шоколад и ги вадете върху решетка. Като приключите и с тази процедура отново приберете в хладилник за да стегне белият шоколад.

През това време разтопете черният шоколад и се повтаря. Всеки бонбон потапяте в шоколадовата глазура и отново вадите върху решетка. След като се охладят шоколада се втвърди, всеки бонбон поставяме в хартиена кошничка за финес. И накрая подредете в кутия.

Иска ми се на тази Коледа да се случат хубави неща. Да бъде като вълшебство, като звезден прах. Не зная! Нека да има повече щастливи хора. Повече отворени сърца да вършат добро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар