неделя, 11 октомври 2015 г.

АРАБСКИ КЕКСЧЕТА С ТИКВА

Есен е! Сезон в който тиквите изобилстват по пазарите. Реших да пробвам една моя идея и понеже се получи невероятно вкусно, затова ще споделя с вас, и вие да опитате.

Продукти:

3 яйца
1 ч.ч.  захар
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. хлебна сода
2 ч.ч. брашно
1 детско бурканче с Тиква
1 к.ч. начупени орехи
1/2 пакетче канела

Начин на приготвяне:

Достатъчно е едно парче тиква. Настъргвам го, после го запържвам с част от олиото- хубаво да омекне. Измервам си в малко бурканче и оставям да се охлади!
В подходящ съд разбивам яйцата със захарта и бавно добавям и другите съставки при непрекъснато бъркане. Накрая добавям и тиквата от бурканчето. Бъркам до хомогенна смес.


Получената смес сипвам във формички. Фурната да е предварително загряла на 180 С. После пека при същата температура. Нужно е време не по-малко от 20 мин. за да се изпекат напълно. Но ако имате съмнения проверете с дървен шиш. След изпичането извадете от фурната да се охладят и са готови за консумация. За съжаление не мога да ви кажа каква е трайността им, защото свършиха бързо, не остана нищо за следващият ден. Но си мисля, че са добра закуска и са много подходящи за тези които имат ученици.




Добър апетит! Приятни мигове в това дъждовно време! Времето не трябва да пречи на нашите емоции! До нови срещи приятели и посетители на моят блог!


Няма коментари:

Публикуване на коментар