Продукти:
4 малки ябълки
1/2 лимон
50 гр. масло
7 с.л. захар
1 ч.л. канела
за тестото:
75 гр. масло
5 с.л. захар
3 яйца
3 с.л. кисело мляко
ситно накълцана кора от лимон
1 ванилия
2 ч.л. бакпулвер
11 с.л. брашно
1 к.ч. счукани орехи
сметана за украса
Начин на приготвяне:
Първо обелете ябълките, после ги полейте с лимоновият сок.
Нарежете и почистете от семки.
В съд разтопете 30 гр. масло (изтеглете с кухненска везна) и после добавете 5 с.л. захар. Тази смес трябва добре да се карамелизира. После сипете готовият карамел в тавичка с размери от 24 до 26 см. След това подрете ябълките като ветрило поръсете с 2 с.л. захар и 20 гр. масло.
След като сте готови запечете на 180С за около 20 минути. През това време започнете да правите и тестото.
Разбийте жълтъците с млякото и маслото, ванилията и бакпулвера. В друг съд разбийте белтъците със захарта на пухкав сняг.
После внимателно ги смесете. Добавете брашното, орехите и лимоновата кора. Разбъркайте леко до еднородна смес. С преобръщащи движения!!!
След това тази смес се сипва върху готовите ябълки. Печем при 180 С на вентилатор за около 30 минути. След като е изпечен сладкиша извадете от фурната, изчакайте 5 минути и тогава го обърнете в поднос.
После може като се охлади да се сервира със сметана или сладолед. Това оставям на ваша преценка. Аз го предложих в случая със сметана ванилия на Dr. Oetker. Получи се невероятно вкусно. Идеално допълнение към този сладкиш.
И накрая искам да ви пожелая Добър Апетит!
Научих, че има два начина по които мога да живея живота си: да следвам мечтите си или да правя нещо друго. Мечтите не са въпрос на шанс, а въпрос на избор. Когато мечтая, аз вярвам, аз репетирам моето бъдеще.
Няма коментари:
Публикуване на коментар