вторник, 25 август 2020 г.

Замразена торта 2

 Тази торта вече съм я публикувала преди време, но на много хора не им хареса идеята с яйцата. Хм, разбирам ви напълно. Не можем да знаем колко са пресни яйцата в магазина, ееее друго си е когато си отглеждаш кокошчици и знаеш яйцата кога са снесени. Както и да е, нямам и грам намерение да споря по този въпрос. Дълго мислех как да я променя тази торта, че да махна яйцата и пак да бъде вкусна и добра. Мисля, че успях да я измисля и затова я кръстих Замразена торта 2. Тя е за всички вас, които имате резерви към яйцата. Нужно е да отбележа, че и този вариант се хареса у нас и май не се усетиха за яйцата. :)  Рецептата е много лесна за изпълнение, без печене. Тъкмо за лято!


Продукти:

420 гр. меки ронливи бисквити, 130 гр. Обикновени бисквити, 250 гр. краве масло, 360 мл. прясно мляко,      1 ч.л. ванилов екстрат, 1 ч.ч. орехи, 250 гр. пудра захар

За шоколадовата заливка: 250 мл. Сладкарска сметана, 200 гр. Шоколадов кувертюр

Начин на приготвяне:

Ронливите бисквити се смилат в блендер . Орехите се начипват на дребно, а може и тях да минете през блендера, но за кратко, нека да има и едри частици от тях. Маслото се разтопява на водна баня до втечняване. Обикновените бисквити начупете на парчета.

Замразена-торта-2

Преминавам към следващата стъпка. В голяма купа сипвам смлените бисквити, орехите и начупените бисквити. Обърквам с лъжица и поръсвам с пудрата захар. След това бъркате и добавяте разтопеното масло. Към прясното мляко добавете ванилията и сипете към бисквитите, като  продължавате да бъркате. Накрая да не забравим и орехите. Добавям и тях и сместа ми е готова.

Радост в къщи се заформи със Замразена торта 2.

Замразена-торта-2

Готовата смес сипвам в тортена форма, от ония с падащото дъно. Формата, която използвах е с диаметър      22 см. Поставете сместа в нея и отгоре загладете с лъжица. След това приберете в хладилник за 2 часа.

Замразена-торта-2

Приготвяме шоколадовата заливка като затоплим сметаната и преди да започне да ври я оттегляме от котлона. Начупете куветюра или шоколада на парчета и разтопете като го добавите към сметаната. Разбъркайте докато всичкият шоколад се стопи напълно и залейте върху тортата. Приберете отново в хладилника за час-два. След това може да освободите тортата от ринга.

Замразена-торта-2

Ще ви дам линк и към другата ми Замразена торта. Освен че тя е с яйца и заливката отгоре е по-различна. Коя ще предпочтете си е въпрос на вкус. И двата варианта са сполучливи.

Добър Апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар