![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9_Vui_Qkulzyxm-IdEPcXzEKcc8dvvtC3lE0iZBReOWpbzGtBTARr1LfjdrNTP85YRCwPsa-7FnVAhtC6-k5jzxbnscWmjEFiHHshpSP9Rr1YWZF8mqAwNS8kXTMX6d9SyOc7QlRqe2VM/s1600/CAM00377.jpg)
800 гр. бутер тесто
150 гр. счукани орехи
50 гр. захар
1 к.ч. галета
За сиропа:
500 мл. вода
500 гр. захар
1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
В една купа смесваме орехите, захарта и галетата. Разстиламе бутер тестото и режем на квадрати, след това слагаме от сместа с орехите. Прегъваме тестото така, че да стане на триъгълник и внимателно притискаме краищата, така че да не се пръснат орехите. С краищата които остават като ленти се ръси от орехите, навива се на руло, реже се напречно и се притиска с длани Нареждат се в тава покрита с хартия и се пече на 200 С . Готови са за около 20 мин. Вадят се от фурната и се оставят да се охладят. Правим сиропа и заливаме докато е топъл. Хубаво е да се консумира на другият ден!
Забележка: Когато сиропа е готов винаги изчаквайте около 5 мин. и тогава заливайте иначе има опасност да се спити и няма да е вкусно!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар