сряда, 18 февруари 2015 г.

Френски Кроасани

От 900 гр бутер тесто излизат 10 кроасана. Ароматни и вкусни, подходящи за закуска.

Продукти:

900 гр. бутер тесто
200 гр. щунка - нарязана на лентички
150 гр. кашкавал - настърган на ренде
1 жълтък за намазване отгоре

Начин на приготвяне:

Бутер тестото го размразявам в хладилника. От вечерта го местя от фризера в хладилната част. Разстиламе го на плот поръсен с брашно и леко разточваме с точилка в една посока. Дупчим цялото тесто с вилица за да се пече равномерно.



След това режем на равни триъгълници. Основата на триъгълника да е около 11 сантиметра.



Поставяме шунката и кашкавала и навиваме на ролце по посока на върха.




Нареждаме в тава. Намазваме с разбитият жълтък и печем на 200 С с горен и долен реотан. Хубаво е фурната да бъде предварително загрята за постигане на по-добър резултат.


За по-добър вкус може да се постави кашкавал отгоре и да се продължи с печенето. Кроасаните са готови когато приемат златист цвят. Да Ви е вкусно! А сега отивам да пробвам това изкушение!
                                                                                                                                                               

Няма коментари:

Публикуване на коментар