понеделник, 6 април 2015 г.

Торта "СЛАДКО КОТЕ"

Тази торта е уникално вкусна с много нежен крем. Правя я от доста време и много добре се приема от всеки, който е опитал от нея. Опитайте и сами ще се уверите в това! Ще ви обясня с подробност всички етапи. Ето и рецептата:

Продукти:

За блатовете:

1 ч.ч. захар
2 с.л. масло
3 яйца
5 с.л. мед
3 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. хлебна сода

За крема:

500 мл. сметана
10 с.л. захар
500 мл. прясно мляко
1 пакетче нишесте Ванилия
2 пакетчета желатин

За гарниране

1 пакетче Сладко коте- ядки, 100 гр. млечен шоколад

Приготвяне на блатовете:

Разбийте яйцата със захарта, добавете меда, хлебната сода и разтопеното масло. После бавно сипвайте пресятото брашно.


Получава се по скоро като тесто за тутманик не е рядко като кекс. Това да не ви притеснява, доомесете.


После приберете в хладилник за 1-2 часа. след това време вадя отново тестото разделям го на три части и пека във форма за торта. На дъното слагам пергамент за да избегна допълнително омазняване. Вземам първата топка разстилам с пръсти да изпълни цялата форма равномерно. Ако ви лепне по пръстите просто ги омазнете и продължете. Другите 2 топки ги приберете отново в хладилника. Пече се в предварително загрята фурна на 200 С. Пече се до зачервяване. След като извадите от фурната охладете и тогава вадете блата. След това продължете с печенето на други те блатове като повтаряте това с първия блат.
След като сте готови с блатовете започнете крема.

Начин за приготвяне на крема:

В съд сипваме млякото и го слагаме на котлона да заври. През това време разтваряме нишестето с част от млякото. После се добавя към млякото.


 Бърка се с лъжица и внимавайте да не се захване за дъното на съда. Трябва да заври, после отместете от котлона.
Сега е ред на желатина. Разтваря се на водна баня с малко вода. След като е готов, докато е топъл го сипете при нишестето и бъркайте до еднородна смес. Оставете да се охлади, но през 5 минути го бъркайте да не захване коричка.
Накрая разбиваме сметаната със захарта.


Да стане на пухкав сняг. Важен елемент е смесването на нишестето с ванилията. Охладеното нишесте се смесва със сметаната при непрекъснато бъркане. и така крема е готов.
Начин на сглобяване:
Вземаме подходяща табла слагаме първият блат мажем с крем, после пак блат и така до края. Накрая омазваме цялата торта с крем.
Карамелизираните ядки Сладко коте се смилат в мелачка за ядки. Покрийте цялата торта с тях. Настържете шоколада на ренде и украсете. Е, мисля, че вече сме готови.


 Апетитна и вкусна.
Никога не се отказвайте да опитате нещо ново!
Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар