Продукти:
200 гр. черен шоколад
200 гр. краве масло
2 с.л. черно сварено кафе
100 гр. кафява захар
4 яйца
35 гр. брашно
1 щипка сол
глазура:
60 гр. черен шоколад
60 гр. краве масло
50 гр. натрошени лешници
Начин на приготвяне:
На водна баня се стопяват шоколада и маслото.
Към тях добавяме кафето и 1/2 от захарта. Сваля се от котлона, когато сместа стане еднородна. Оставя се, да се охлади.
Разделете белтъците от жълтъците.
Към жълтъците добавете останалата захар и хубаво разбийте. После добавете охладеният шоколад и разбъркайте. Идва ред на брашното и солта- объркайте всичко това заедно.
Не бързайте с белтъците, първо ги разбийте много добре
и чак тогава ги добавете към шоколадовата смес- когато смесвате белтъците, правете леки обръщащи движения.
Сипете във форма и изпечете на 180 С, за около 30-35 минути.
Оставете да се охлади и през това време се заемете с глазурата. Отново шоколада и маслото се стапят на водна баня, когато е готово изчакайте 10 минути и тогава залейте готовото брауни.
Вече сме на финала
С натрошените лешници поръсете отгоре.
А сега Ви желая Добър Апетит!
ЖЕЛАЯ ВИ СЛАДКИ ЕМОЦИИ!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар