Продукти:
120 гр. черен шоколад
110 гр. масло
2 яйца
1 1/4 ч.ч захар
1 ванилия
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. какао на прах
щипка сол
1/2 ч.л. сода за хляб
3 с.л. филиран бадем
Начин на приготвяне:
Бисквитките се пекат в предварително загрята фурна на 165 С!!!
На водна баня стопяваме шоколада с маслото на слаб огън. След това отместете да започне да се охлажда и от време на време разбърквайте с лъжица.
В купа слагаме брашното, какаото, содата, солта и ванилията. Разбъркваме хубаво да се смесят съставките.
Яйцата разбиваме със захарта с помощта на миксер- хубаво до побеляване. След това ги смесваме с брашняната смес. Бърка се до еднородна смес.
След като шоколада се е охладил го добавяме към получената какаова смес. Тук вече се бърка на ръка. Получава се хубаво шоколадово тесто.
Приготвяме си тавата с пергамент. С помощта на лъжица гребваме от тестото и слагаме в/у хартията докато заемем цялата тава, като оставяме разстояние около три пръста между всяка бисквитка. След като приключим с това действие, ръсим отгоре от филирания бадем.
После печем 13-15 минути. След като са готови веднага извадете тавата от фурната и изчакайте около 10 минути да се охладят и след това ги преместете в друг съд. Така процедурата се повтаря докато свършите тестото.
Страхотно вкусни!
Има ли желание, има и начин!
Няма коментари:
Публикуване на коментар