петък, 18 септември 2015 г.

ЧИЙЗКЕЙК С ОРЕО И ЯГОДИ

Този чийзкейк е печен. Правила съм го и друг път, но сега ще му добавя още нещо за по-добър вкус. С добавките, които му сложих се получи уникално. Не да се хваля, но просто трябва да се опита за да се разбере, че е така. Резултата беше страхотен. За в бъдеще ще го правя все така, по тази рецепта! Примесват се вкус от ягоди и шоколад, просто уникално, направо шедьовър. Нямам търпение да премина към рецептата!

Продукти:

за блата:
2 пакета чаени бисквити
1 яйце
125 гр. краве масло
2 с.л. какао
75 гр. филиран бадем

за крема:
750 гр. Маскарпоне
4 яйца
1 ванилия
1 ч.ч. захар
10 бр. бисквити Орео- Отделете крема
от тях и го добавете в направата за блата.

за отгоре: Сладко от Ягоди 1 бурканче е
достатъчно!

Начин на приготвяне:

Първо започваме да приготвяме блата, за целта смиламе бисквити те с блендер. После в купа ги омесваме с яйце, масло, какао, бадеми и крема от Ореото. Омесваме добре да стане на тесто, после го разстиламе във тортена форма с подвижно дъно.


Печем на 180 С в предварително загрята фурна за около 15 минути. После го вадим и оставяме да се охлади, а през това време си приготвяме крема.
Разбиваме яйцата със захарта добавяме и ванилията.
В друг съд разбиваме маскарпонето, към него бавно добавяме яйцата, като не спираме да бъркаме! Получава се хубав пухкав крем.


Натрошаваме и Ореото, сипваме го в полученият крем и разбъркваме с лъжица.


Готовият крем го сипваме върху готовият блат и хубаво го разнасяме навсякъде равномерно. После отново печем при 180 С за 40 минути.
След това когато се изпече оставяме да се охлади и прибираме за 4 часа в хладилник. В хладилника се стяга максимално добре. Извадете от ринга, сложете в подходящ поднос и накрая нанесете ягодовото сладко, ако е с цели плодове ще още по-ефектно!



Ако са ви останали бисквитки начупете и украсете отгоре.



Добър апетит!


Разкошен вкус! Заредете се с много усмивки и позитивни мисли!


Няма коментари:

Публикуване на коментар